حداکثر میزان طول لوله‌های آبیاری قطره ای باید چقدر باشد ؟

حداکثر میزان طول لوله‌های آبیاری قطره ای باید چقدر باشد
حداکثر میزان طول لوله‌های آبیاری قطره ای باید چقدر باشد

عوامل مختلفی بر روی طول لوله آبیاری قطره‌ای تاثیر گذار است. از جمله این فاکتور‌ها می‌توان به  فشار آب سیستم، شیب زمین،  نوع کشت و همچنین نیاز آبی گیاهان اشاره کرد. در ادامه این موارد را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

قطر لوله

هر نوع لوله آبیاری قطره‌ای، حداکثر طول مجازی که می‌تواند آب را به صورت موثر منتقل کند را دارد. برای مثال، لوله‌های با قطر ۱۶ میلی‌متر، حداکثر طول توصیه شده آن‌ها برای استفاده بهینه ۶۰ متر است. برای لوله‌های با قطر ۲۰ میلی‌متر، این حداکثر طول به ۱۰۰ متر افزایش می‌یابد، و در نهایت برای لوله‌های با قطر ۲۵ میلی‌متر، حداکثر طول توصیه شده برای عملکرد بهینه آن‌ها ۱۵۰ متر است.

طول لوله‌های آبیاری قطره ای
طول لوله‌های آبیاری قطره ای

فشار آب

فشار آب در سیستم آبیاری قطره‌ای نقش بسیار مهمی دارد؛ زیرا این فشار تعیین کننده‌ی این است که چقدر می‌توانید از لوله‌های آبیاری با طول بیشتر استفاده کنید. فشار بالاتر آب به شما امکان می‌دهد که از لوله‌های با طول بیشتری استفاده کرده و آب را به فواصل بیشتری انتقال دهید. به طور مثال، در صورتی که فشار آب مناسب و بالا باشد، می‌توان از لوله‌های آبیاری با طول بیشتری برای رسیدن به مناطق دورتر از منبع آب استفاده کرد.

نوع کشت

توجه به نوع کشت گیاهان به عنوان یک عامل اساسی در تعیین طول لوله‌های آبیاری قطره‌ای بسیار حیاتی است. برای گیاهانی که نیاز به حجم آب بیشتری دارند، نیاز است تا از لوله‌های با طول بلندتر استفاده شود تا اطمینان حاصل شود که تمامی مناطق کشت شده به طور کامل آبدهی شوند. به طور خاص، برای گونه‌های مثل صیفی‌جات که به مقدار زیادی آب نیاز دارند، حداکثر طول لوله‌های آبیاری قطره‌ای تا ۴۰ متر توصیه می‌شود. اما برای درختان میوه که نیاز به آب کمتری دارند اما درختان بزرگ و گسترده‌تری هستند، می‌توان از لوله‌هایی با طول تا ۸۰ متر استفاده کرد تا همهٔ مناطق این گیاهان به صورت موثر آبدهی شوند.

نیاز آبی

نیاز آبی یکی از عوامل مهمی است که در تعیین طول لوله‌های آبیاری قطره‌ای تأثیرگذار است. در مناطقی که منابع آب محدود یا کمیاب هستند، استفاده از لوله‌های آبیاری با طول کوتاه تر توصیه می‌شود. طول کمتر لوله باعث می‌شود که آب کمتری در طول مسیر از دست برود و به صورت موثرتری به گیاهان تحویل داده شود، بدون اینکه منابع آب زیادی تلف شود. از طرف دیگر، در مناطقی که بارندگی فراوان دارند، انتخاب لوله‌های با طول بلندتر ممکن است مناسب‌تر باشد. چرا که در این شرایط، آب به میزان بیشتری به طور طبیعی از باران فراهم می‌شود.

توپوگرافی زمین

توپوگرافی زمین یکی دیگر از عواملی است که در تعیین طول لوله‌های آبیاری قطره‌ای تأثیرگذار است. در زمین‌هایی با شیب نسبتا تند، استفاده از لوله‌های آبیاری با طول کوتاهتر توصیه می‌شود. این اقدام به جلوگیری از فرسایش خاک کمک می‌کند؛ زیرا طول کوتاهتر لوله‌ها باعث کاهش سرعت آب و جلوگیری از رسوب زدایی خاک می‌شود. از طرفی، در زمین‌های هموار و صاف، استفاده از لوله‌های با طول بلندتر مناسب‌ است. در این حالت، امکان استفاده از لوله‌های بلندتر و توزیع آب به صورت مساوی انجام خواهد شد.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Picture of hayatghatreh

hayatghatreh

گروه مهندسی حیات قطره طلوع البرز دارای مجوز رسمی پیمانکاری روش های نوین آبیاری از معاونت آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی مفتخر است با بهره گیری از کادر مجرب و اعضای هیات علمی دانشگاه با مدیریت آقای دکتر فیاض آقایاری با بیش از 15 سال تجربه در زمینه مشاوره، طراحی و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار قطره ای و بارانی در سراسر کشور از جمله در استان های البرز و تهران ارائه خدمات نماید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search

جدول محتوا

نوشته های تازه

پیمایش به بالا
جهت مشاوره تماس بگیرید.